tribeca loft  
New York, NY 2003

The client, a fashion photographer and magazine editor, wished to make this storefront into a gallery and a working photo studio. While the neighbors with similar lofts disregarded their basement spaces, we renovated the basement area by bringing light in through the spiral staircase as well as a glass ‘lightbox’ which doubles as a bench beneath the window.

 

The mezzanine floor is made as thin as possible in order to gain height for a spacious office area behind a translucent glass railing. The mezzanine curtain is double-height, falling down the gap behind the slab to the kitchen and bathroom below. The kitchen cabinetry and office closets are combined into one double-height storage element to further unify the space. The loft gallery has been featured in numerous publications, including Newsweek, NYC Time Out, Italian Vogue etc.

collaborators

Project Leader

 

Nina Edwards Anker

Credits

Damiano Geraci, AIA

Connect with us

Email: nina@neastudio.com

Instagram: @nea.studio

Press: m@maximuscommunications.com

nea studio, 19 Morris Ave, Building 128-New Lab

Brooklyn, NY 11205

Sign up for updates :