extension folly
Long Island, NY  2021

This project extends a traditional House in Southampton with 2- floor tower in the southwestern corner. The proposed addition preserves the style of the original design by the renowned architect Stanford White: traditional wood construction, colors and materials that are coherent with the existing building. At the same time, modern computational technology ensures the best illumination for reflecting and interior lighting. The first floor comprises an intimate living space complemented by a chimney, a bar, and a game table. The second floor consists of a children’s’ playroom with a conical roof. Since the 1st and 2nd floors aren’t internally connected, helicoidal stairs around the tower provide 2nd level access.

collaborators

Project Leader

Nina Edwards Anker

Architectural Design

Carlos Cardenas

Connect with us

Email: info@neastudio.com

Instagram: @nea.studio

Press: m@maximuscommunications.com

nea studio, 19 Morris Ave, Building 128-New Lab

Brooklyn, NY 11205

Write us