© Nea Studio

  • 1493335824_facebook-social-media
  • 1493336177_instagram
  • 1493335831_twitter-social-media
  • 1493335837_pinterest-social-media
  • 1493335844_houzz-social-media

1/8
LONG ISLAND COTTAGE
Long Island,NY,2003

Due to the nearby wetlands, this heavily landmarked site allowed for a mere 9' x 17' extension and a terrace. This small space was made to feel big by focusing on one large airy room which brought the exterior landscape inside.

The private lawn at the site, a forgotten space on the property, is connected to the cottage through the wall of sliding doors to the west. The dimensions of the interior floor boards are repeated in the adjoining terrace's exterior cedar planks to the north to provide continuity between inside and out.

The concrete bench/table allows for multiple uses, while the concrete counter is raised to hide kitchen clutter. The white glossy closets of industrial material reflect the landscape seen through the windows. A climbing vine on a trellis provides privacy for the front bedroom with its floor to ceiling window facing the public east side of the property.